בהירות –
כאשר ברור לך בדיוק מה אתה מציע, במה אתה יותר טוב מאחרים ומדוע חשוב שיקנו דווקא אצלך אז גם הלקוחות שלך יוכלו להבין את זה יותר בקלות. בצע תהליך הגדרה חד ומדויק שעונה על שלש שאלות: מי אני, מה אני מציע ולמה לקנות דווקא אצלי.
ניהול כספים –
במרבית המקרים, עסק מוקם כדי שנוכל להתפרנס ממנו. מיום הקמת העסק, חשוב לעשות מעקב שיטתי ועקבי אחר הכספים בעסק: לבדוק לפחות אחת לחודש את הכנסות והוצאות העסק ולחשוב על דרכים להגדלת ההכנסות ולצמצום ההוצאות.
תמחור ורווחיות –
התמחיר של המוצרים והשירותים שלנו נקבע על ידי שני משתנים: בדיקה כמה זה עולה לנו ומחיר השוק. בכל תקופה חשוב לעצור ולבדוק את רווחיות המוצרים או השירותים שאנו מציעים: האם אנחנו מרוויחים או מפסידים? ואחר כך, להסיר מוצרים בהם אנו מפסידים ולקדם מוצרים רווחיים.
ניהול ספקים –
מיהם הספקים שלכם? האם אתם מרוצים מהמוצרים שהם מספקים לכם? מהמחירים? גם ספקים ניתן ורצוי לנהל: לתאם ציפיות מחדש בכל תקופה בשיחה או בכתב ולנסות לשפר את העמדה שלכם ביחס לספק.
בניית רשת קשרים עסקית –
מהו הרכב רשת הקשרים העסקית שלכם? עם מי אתם מנהלים קשר קבוע בהקשר העסקי (ולאיזו מטרה)? מיהם בעלי המקצוע או השותפים האסטרטגיים שמפנים אליכם לקוחות? למי אתם מפנים לקוחות? חשוב לבדוק בכל תקופה את הרכב הרשת העסקית שלכם ולבחון האם היא מספקת, האם צריך להרחיב או לצמצם אותה כדי לקדם את העסק שלכם.