בדרך כלל, אנשים מקימים עסק לאחר שחשבו עליו תקופה לא קצרה. לעיתים העסק מתבשל במח שלנו במשך מספר שנים עד שאנחנו מגיעים לנקודה שבה התנאים מבשילים להולדתו של העסק. בנקודה הזו, אנו מוכנים להשקיע זמן, אנרגיה, כסף ואת כל הכישרון שלנו בעסק שאנו בונים. נקודת ההקמה היא נקודת מעבר מפנטזיה או חלום, לניסיון לחיות את מה שחלמנו עליו. הקמת עסק תתרחש לאחר שהתגברנו על ההיסוסים שלנו ועל התנגדויות של משפחה וחברים. התגברנו, אבל היציאה לדרך עדיין דורשת מאיתנו אנרגיה, נחישות והתמדה.
אז השאלה הראשונה שעולה פעמים רבות אצל יזמים היא האם לוותר על מה שכבר יש לנו ביד מבחינת פרנסה כדי להקים את העסק שלנו?
בכל מקרה של הקמת עסק נדרשת השקעה ראשונית משמעותית של זמן ומחשבה לבניית התשתיות של העסק וכמו שהאמריקאים אומרים: זמן הוא כסף. יתכן שחלק מן השלבים, אפשר לבצע תוך כדי עיסוק במה שעסקנו בו עד כה. עם זאת, החדשות הרעות, לאנשים שמה שמעכב אותם בהקמת העסק הוא הפחד לוותר על הקיים הן, שאם נרצה לתת לעסק שאנו מקימים סיכוי רציני, נצטרך להשקיע בו את כל זמננו ומרצנו וזה דורש מאיתנו, גם אם בהדרגה, לעזוב את מה שעשינו עד כה ולהתמקד בעסק החדש.
שאלה שניה שלא כל מקימי העסקים שמים אליה לב היא כמה זמן יקח עד שהעסק יפרנס אותי?
שאלה שלישית שחשוב להתייחס אליה היא: מלבד הכישרון או המוצר המרכזי שלי שעל בסיסו אני מקים את העסק, מה עוד אני צריך לעשות כדי שהעסק יצליח?
שני דברים נוספים שבלעדיהם אי אפשר לקיים עסק הם הגדרת המוצרים/שירותים ובניית קהל הלקוחות.
תחת הכותרת הגדרת המוצרים צריך להגדיר את כל האספקטים של המוצר או השירות שאנו מציעים: מהו טווח המוצרים שאנו מציעים? מהם מאפייני המוצרים? מה מיוחד במה שאנו מציעים לעומת מה שמציעים המתחרים? איך הלקוחות מקבלים את המוצר/שירות? חווית השימוש וחווית הקניה של הלקוח ועוד.
תחת הכותרת בניית קהל לקוחות צריך להגדיר מיהם הלקוחות שאידיאליים שלנו, אידיאליים משתי בחינות: לקוחות שירוויחו הכי הרבה ממה שאנו מציעים ולקוחות שלנו יהיה הכי נכון לעבוד איתם.
לאחר שהגדרנו את הקהל הלקוחות שלנו, עלינו להגדיר תכנית שיווקית שתביא למודעות אותם לקוחות את המוצר או השרות שאנו מציעים, על מנת שיוכלו לרכוש אותו.
אז לסיכום, מה לא לעשות בהקמת עסק: לא לצאת לדרך ללא הקמת התשתיות הנחוצות: תשתיות עסקיות, תשתיות חשיבתיות ומנטליות של בעל העסק ותשתיות שיווקיות.