חולשות –
לכולנו תחומים בהם אנחנו חזקים ותחומים בהם אנחנו חלשים. ה"מתנה" החשובה ביותר שתוכלו לתת לעצמכם בהקשר זה, היא הידיעה במה אתם חלשים (על ידי איסוף משוב מכל מי שאפשר) מפני שכשתדעו זאת – תוכלו להשתפר או לקחת עזרת מומחה שישלים אתכם בתחומים בהם אתם זקוקים לכך.
שיתוף בקשיים –
את מי לשתף בקשיים שלנו? לעיתים, תחושת קושי יכולה להוביל אותנו לשתף עובדים, קולגות, מנהלים בעסק. ברגע שחשפנו מידע על קושי, המידע נמצא אצל הזולת ויוכל לשמש כנגדנו, לעיתים בזמן שאנחנו הכי לא מצפים לכך. אם כך, את מי אפשר לשתף? שתפו חברים או בני משפחה שאינם קשורים אליכם מבחינה מקצועית או, יותר טוב, איש מקצוע כגון יועץ עסקי.
התמודדות במצבי קונפליקט –
כל עסק מזמן לנו מדי פעם מצבי קונפליקט: עם שותף, ספק, לקוח. מתוך טווח הסגנונות האפשריים להתמודדות במצבי קונפליקט, והם: ויתור, הימנעות מקונפליקט, תחרות (חייב לנצח!) ושיתוף פעולה, אם תבחרו בשיתוף פעולה, דהיינו – לא תוותרו על האינטרסים שלכם, אבל גם תיקחו בחשבון את השיקולים של הצד השני, תגיעו לתוצאות הטובות ביותר לטווח הארוך.
סבלנות וראייה לטווח ארוך –
לעסק יש דינאמיקה משלו, מה שאומר שלפעמים דברים קורים לאט ולפעמים הם קורים מהר, יש תקופות של התפתחות מהירה לצד תקופות המתנה. המיומנויות החשובות ביותר הנדרשות להתמודדות עם התנודות הללו הן סבלנות וראייה לטווח ארוך – שאותן כדאי לכל בעל עסק לאמץ.