למרות שרבים לא אוהבים לעשות זאת, על מנהלי העסק הקטן להבין שבמסגרת פעולות הניהול של העסק שלהם, צריך לתת משוב לעובדים. את המשוב רצוי לתת באופן מעצים ובונה. פעמים רבות אני שומעת מן העובדים, בשלב הראשון בו אני מבצעת אבחון של העסק, שהם היו רוצים לקבל משוב מסודר מהמנהל ולא רק לקבל הערות כאשר הוא כבר כועס. עובדים רבים מרגישים שאם הם ידעו באילו כיוונים הכי משמעותי מבחינת מקום העבודה שהם ישתפרו, זה יוכל לכוון את המאמצים שהם משקיעים בצורה יותר אפקטיבית.
מצד המנהלים, אני שומעת שהיו רוצים שהעובדים ישתפרו במשתנה זה או אחר, שהם כועסים על האופן / הרמה שבה מתבצעת העבודה, לא מבינים למה העובד מתנהג כפי שהוא מתנהג וכד'.
בארגונים גדולים, קיימת מערכת מסודרת של מתן משוב תקופתי לעובדים. במסגרת המשוב ניתנות הערכות לגבי ביצועי העובד בתחומים רלוונטיים, המלצות לשיפור, מתבצעת הצבת יעדים וקבלת משוב מן העובד לגבי דברים שמנקודת מבטו רצוי לשפר בעבודתו באופן ספציפי ובמקום העבודה באופן כללי.
התאמה של מערכת המשוב לעסק הקטן היא חיונית מפני שבדרך כלל בארגונים גדולים מתבצע המשוב על ידי מחלקת כח האדם או על ידי מנהלים שהוכשרו לכך, ובעסק הקטן יתבצע המשוב על ידי אדם שאינו בעל הכשרה בתחום.
להלן, 5 נקודות שכדאי לקחת בחשבון בבניה נכונה של משוב לעובדים בעסק הקטן –
מטרת המשוב:
כללי יסוד למתן משוב:
חזרתיות:
מידע מוצק, חיובי ושלילי:
נקודת המבט של העובד:
הנקודות להלן מאגדות את הדברים שחשוב להתייחס אליהם כאשר נותנים משוב לעובד בעסק הקטן. יישום מקצועי של מערכת הערכה ומשוב יתרום להתפתחות מתמדת של העובדים בעסק.