דינה קידר https://keidar.net/ דינה קידר - ייעוץ ארגוני, ייעוץ עסקי, הדרכות וסדנאות Sun, 16 Apr 2023 11:35:22 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.6 מאפייני חברות משפחתיות https://keidar.net/%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%99-%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%aa/ Sun, 16 Apr 2023 11:35:22 +0000 https://keidar.net/?p=10012 הפוסט מאפייני חברות משפחתיות הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
  • מטרות כלכליות ולא כלכליות מתקיימות זו לצד זו.
  • מעורבות רגשית גבוהה
  • זמן ארוך בתפקיד המנהל
  • רצון שהעסק ימשיך באמצעות הדור הבא במשפחה.
  • רמה גבוהה של השפעת המובילים מתוך המשפחה על החברה.
  • למנהלים מחוץ למשפחה פחות נגישות למידע כבסיס לקבלת החלטות.
  • העובדים מתקשים להחליט איך להתנהל מול יעדים עסקיים ומשפחתיים, לא תמיד ברור מי הבוס.

סגנון הניהול בעסקים משפחתיים

מחקרים מצביעים על שינוי מגמה מסגנון פטרנליסטי אוטוריטטיבי לסגנון טרנספורמטיבי בשל תחלופת הדורות והדינמיקה בסביבה הארגונית.

סגנונות והתנהגויות מנהיגות מוגדרים כדרכים שבהן המנהיג משפיע על ההתנהגות של העובדים, מספק הוראות, יעדים ומשרה מוטיבציה ומגדיר כללים. מונחים אלה נטועים בספרות הכללית של מחקר מנושא ניהול ומנהיגות.

לסגנון מנהיגות יש השפעה חשובה על יצירתיות, הרגשה טובה וביצועי החברה.

מנהיגים טרנספורמטיביים מתאימים למאפייני מנכ"לים בחברות משפחתיות בשלושה אופנים:

יש להם כריזמה שבאה לידי ביטוי ביכולת להסביר חזון, ערכים ואמונות כדי לגייס את העובדים לפעול לטובת יעדי החברה שכוללים אינטרסים משפחתיים.

הם תומכים בהלך רוח יזמי ובמוטיבציה ארוכת טווח.

מגייסים מוטיבציה בקרב העובדים באמצעות השראה – גיוס התחושה שהעובד הוא חלק מהמשפחה, אקלים מבוסס על אמון, התחשבות הדדית ויחסי מנטורינג תומכים.

הדרכה ופיתוח כישורים בעסקים משפחתיים

הכשרות פורמליות לעומת לא פורמליות

הגדרה: הכשרות פורמליות הן הכשרות מובנות בעלות תכנית לימודים מובנית, יעדי הדרכה ספציפיים וקריטריוני הערכה מוגדרים.

בעסקים קטנים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט אופן ההדרכה הנפוץ הוא זה הבלתי פורמלי. למידה ריאקטיבית ולא פרואקטיבית שאינה לוקחת בחשבון את הכישורים והידע הנדרשים לטווח הארוך (דיונים בין עובדים, קריאת מאמרים, הדרכה על ידי עובד ותיק ojt).

למידה עצמאית דורשת יכולות חשיבה ולמידה מתקדמות.

*למידה עצמאית בהכוונה עצמית מצליחה יותר כאשר היא מקבלת תמיכה ישירה ולא רק "איפשור"

ממצאי מחקרים מראים שמנהלים ועובדים בחברות קטנות הם בעלי כישורים מגוונים multi-skilled, אין להם זמן עודף ותקציב להשקעה בהכשרות צוות.

העסקים הקטנים זקוקים לסוג הכשרה שלוקח מינימום זמן מחוץ למקום העבודה, מספק רק את הכישורים הנחוצים, מגיב ליעדים וצרכים אישיים, יכול להשתנות בהודעה קצרה מראש ואינו יקרה.

להעצים או להכניע? פרדוכס ההמשכיות בעסקים משפחתיים

בעלי תפקידים בחברה משפחתית נמצאים בפרדוקס של העצמה לעומת שליטה ביורשים / ממשיכים של העסק.

מחקרים שבדקו את ביצועי החברה לאחר מעבר בין דורי בחברה משפחתית מצאו ביצועים פחות טובים של ממשיכים מתוך המשפחה. הממצאים האלה מתנגשים עם תיאוריות שמוצאות השפעה חיובית למעורבות המשפחה בחברה. 

ההורים (דור מכהן) נוטים להפעיל כוח כדי לשלוט בדור ההמשך ולהגביל את כוחו.

העברת המקל היא לא עניין פשוט ודורשת מודעות גבוהה למידה בה הדור המכהן מאפשר לדור החדש להצליח.

הפוסט מאפייני חברות משפחתיות הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
פיתוח המבנה הארגוני https://keidar.net/%d7%94%d7%a4%d7%99%d7%aa%d7%95%d7%97-%d7%94%d7%9e%d7%91%d7%a0%d7%94-%d7%94%d7%90%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%a0%d7%99/ Mon, 22 Aug 2022 06:34:46 +0000 https://keidar.net/?p=10336 מבנה ארגוני מהווה את אחת התשתיות החשובות לתפקוד איכותי של מקום עבודה.

הפוסט פיתוח המבנה הארגוני הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

אי אפשר להגזים בחשיבותו של המבנה הארגוני כתשתיות חשובה לתפקוד מיטבי של מקום עבודה.

המבנה הארגוני מגדיר את הגדרות התפקיד, הצוותים, ההיררכיה (אם יש), הממשקים ואת זרימת המידע.

איך נזהה שהמבנה הארגוני לא עובד טוב?

  • מצבים בהם חלקים מהעבודה לא מתבצעים כלל
  • יש משימות שמתבצעות יותר מפעם אחת על ידי עובדים שונים (חפיפה).
  • ישנם מצבים בהם לעובדים לא ברור למי הם צריכים לדווח וממי לקבל משימות.
  • הלקוחות והספקים לא יודעים למי לפנות

מכלול של מצבים לא רצויים הפוגעים בתפקוד השוטף של הארגון.

מתי נדרש לעשות שינוי במבנה הארגוני?

  1. כאשר העסק צומח ויש צורך להוסיף עובדים חדשים.
  2. כאשר שינויים בסביבת הארגון מכתיבים צורך להוסיף או להפחית פעילויות.
  3. כאשר מוסיפים תחומים, מתרחבים, או מצמצמים את הפעילות או מתמקדים.
  4. כאשר נכנסות טכנולוגיות ושיטות חדשות.

שינוי מבנה ארגוני קיים
תהליך שינוי של המבנה הארגוני הוא מורכב ודורש מקצועיות בהבנת המערכת ובתכנונה המיטבי.

הפרקטיקה המומלצת בעת שינוי המבנה הארגוני היא לערב ולעדכן את כל העובדים שיהיו מושפעים מן השינויים בחלוקת התפקידים. להסביר את המניעים לשינוי, את היתרונות שצופים שהשינוי יביא, את המורכבות והקשיים שעשויים לעלות בתהליך הפיתוח וההטמעה, שחלק מהן לא ניתן יהיה לצפות מראש. לא פחות חשוב להקשיב לעובדים, לשמוע מהם את הפערים, התסכולים, השאיפות לקראת חלוקת התפקידים העתידית.

שלבי עדכון המבנה הארגוני

תהליך שינוי של מבנה ארגוני יכלול:

  • מיפוי של המבנה הקיים
  • בדיקת הצרכים העתידיים,
  • פיתוח מספר חלופות לדיון
  • בחירת החלופה המועדפת
  • הטמעת המבנה המעודכן לפי תוכנית הטמעה ותוך מעקב אחר השפעות ותיקונים נדרשים.

סוגים של מבנה ארגוני

פונקציונלי? מחלקתי? מטריציוני? אופקי? מחלקות שונות בתוך ארגון עשויות להיות בעלות מבנה ארגוני שונה – כזה שתורם לתוצאות הטובות ביותר.

6 שאלות יסוד בסיס בעת ביצוע שינוי במבנה הארגוני

1. מה עובד טוב בחלוקת התפקידים הנוכחית, בהיררכיה ובזרימת המידע?
את אלה נרצה לשמר
2. תחומי פעילות – מהם השינויים הצפויים בעתיד הנראה לעין בתחומי הפעילות של הארגון?
3. מדרג ניהולי – האם ישנם מנהלים שמבצעים עבודות שיכולות להיעשות על ידי עובדים שאינם מנהלים? האם ישנם עובדים שיתקדמו לדרג ניהולי שיהיה צורך ללוות אותם באמצעות הקניית המיומנויות הניהוליות הנדרשות?
4. מידע – מהו המידע המתועד בארגון, כיצד הוא מתועד, מהם השימושים במידע? האם ולמי צריך שהמידע יגיע במבנה הארגוני העתידי?
5. עומס – היכן יש מקומות של עומס מופרז ברמה שהוא פוגע או לא הוגן.
6. מבנה ארגוני בלתי פורמלי – מהם הקשרים הקיימים כיום שאינם מוגדרים במבנה הארגוני – קשרים בלתי פורמליים – באילו נושאים? אילו מהם חשוב לשמר ואפילו למנף?

הגדרות תפקיד

הגדרות תפקיד יכולות להוות כלי עבודה המסייע בעת גיוס עובדים, קבלת עובד חדש לתפקיד, קידום והטמעת שינוי.

יש להיזהר מיצירה של תופעת "ראש קטן" כאשר מספקים הגדרת תפקיד "סגורה" שהעובד עשוי להשתמש בה כדי להימנע מביצוע עבודות שאינן כתובות בה.

בשוק הדינמי של היום יתכנו שינויים תכופים במבנה התפקיד. מסיבה זו רצוי שהגדרת התפקיד תהיה גמישה, פתוחה ומאפשרת התאמה לצרכי הארגון והשוק.

הפוסט פיתוח המבנה הארגוני הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
משכיר לעצמאי https://keidar.net/%d7%9e%d7%a9%d7%9b%d7%99%d7%a8-%d7%9c%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%90%d7%99/ Wed, 28 Aug 2019 10:05:25 +0000 https://keidar.net/?p=9352 בדרך כלל, אנשים מקימים עסק לאחר שחשבו

הפוסט משכיר לעצמאי הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

בדרך כלל, אנשים מקימים עסק לאחר שחשבו עליו תקופה לא קצרה. לעיתים העסק מתבשל במח שלנו במשך מספר שנים עד שאנחנו מגיעים לנקודה שבה התנאים מבשילים להולדתו של העסק. בנקודה הזו, אנו מוכנים להשקיע זמן, אנרגיה, כסף ואת כל הכישרון שלנו בעסק שאנו בונים. נקודת ההקמה היא נקודת מעבר מפנטזיה או חלום, לניסיון לחיות את מה שחלמנו עליו. הקמת עסק תתרחש לאחר שהתגברנו על ההיסוסים שלנו ועל התנגדויות של משפחה וחברים. התגברנו, אבל היציאה לדרך עדיין דורשת מאיתנו אנרגיה, נחישות והתמדה.

אז השאלה הראשונה שעולה פעמים רבות אצל יזמים היא האם לוותר על מה שכבר יש לנו ביד מבחינת פרנסה כדי להקים את העסק שלנו?

לעיתים אנו נדרשים לוותר על פרנסה נמוכה אך בטוחה כדי לנסות ולהשיג פרנסה טובה יותר. לעיתים, זה דורש מאיתנו לסכן את הפרנסה לא רק שלנו, אלא גם של אנשים שתלויים בנו כלכלית. פעמים רבות, הקמת העסק תדרוש מאיתנו לוותר על עיסוקים אחרים שפירנסו אותנו עד כה. הקמת עסק מהווה מה שניתן לכנות "קפיצת אומץ". אנחנו קופצים משפת הבריכה אל המים. וזה דורש מאיתנו אומץ. בכל מקרה, אם אתם אנשים שלא בנויים לאי ודאות – אל תקימו עסק.

בכל מקרה של הקמת עסק נדרשת השקעה ראשונית משמעותית של זמן ומחשבה לבניית התשתיות של העסק וכמו שהאמריקאים אומרים: זמן הוא כסף. יתכן שחלק מן השלבים, אפשר לבצע תוך כדי עיסוק במה שעסקנו בו עד כה. עם זאת, החדשות הרעות, לאנשים שמה שמעכב אותם בהקמת העסק הוא הפחד לוותר על הקיים הן, שאם נרצה לתת לעסק שאנו מקימים סיכוי רציני, נצטרך להשקיע בו את כל זמננו ומרצנו וזה דורש מאיתנו, גם אם בהדרגה, לעזוב את מה שעשינו עד כה ולהתמקד בעסק החדש.

שאלה שניה שלא כל מקימי העסקים שמים אליה לב היא כמה זמן יקח עד שהעסק יפרנס אותי?

חשוב לשים לב לכך שלוקח זמן מרגע הקמת העסק ועד שהוא מתחיל לפרנס אותנו. הקמת עסק דורשת בניית תשתיות עסקיות ובניית קהל לקוחות. בעסק ממוצע, שמוקם ומנוהל נכון ומתבצעות בו כל או מרבית הפעולות הנדרשות להצלחתו יקח כשנה של עבודה ממוקדת כדי להגיע לרמת הכנסה שאנו מציגים לעצמנו בתכנית העסקית הראשונית.

שאלה שלישית שחשוב להתייחס אליה היא: מלבד הכישרון או המוצר המרכזי שלי שעל בסיסו אני מקים את העסק, מה עוד אני צריך לעשות כדי שהעסק יצליח?

שני דברים נוספים שבלעדיהם אי אפשר לקיים עסק הם הגדרת המוצרים/שירותים ובניית קהל הלקוחות.
תחת הכותרת הגדרת המוצרים צריך להגדיר את כל האספקטים של המוצר או השירות שאנו מציעים: מהו טווח המוצרים שאנו מציעים? מהם מאפייני המוצרים? מה מיוחד במה שאנו מציעים לעומת מה שמציעים המתחרים? איך הלקוחות מקבלים את המוצר/שירות? חווית השימוש וחווית הקניה של הלקוח ועוד.

תחת הכותרת בניית קהל לקוחות צריך להגדיר מיהם הלקוחות שאידיאליים שלנו, אידיאליים משתי בחינות: לקוחות שירוויחו הכי הרבה ממה שאנו מציעים ולקוחות שלנו יהיה הכי נכון לעבוד איתם.
לאחר שהגדרנו את הקהל הלקוחות שלנו, עלינו להגדיר תכנית שיווקית שתביא למודעות אותם לקוחות את המוצר או השרות שאנו מציעים, על מנת שיוכלו לרכוש אותו.

אז לסיכום, מה לא לעשות בהקמת עסק: לא לצאת לדרך ללא הקמת התשתיות הנחוצות: תשתיות עסקיות, תשתיות חשיבתיות ומנטליות של בעל העסק ותשתיות שיווקיות.

הפוסט משכיר לעצמאי הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
דילמות בניהול העסק המשפחתי – שילוב בין דורי https://keidar.net/%d7%93%d7%99%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%94%d7%a2%d7%a1%d7%a7-%d7%94%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%aa%d7%99-%d7%a9%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%91-%d7%91%d7%99/ Thu, 25 Jul 2019 04:04:26 +0000 https://keidar.net/?p=2063 הפוסט דילמות בניהול העסק המשפחתי – שילוב בין דורי הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

השתלבות בני משפחה בעסק המשפחתי הנה נושא עדין ומורכב. יהיו אלה בן או בת זוג, אחים, ילדים, נכדים, מחותנים, בכל מקרה, על המורכבות המאפיינת את קליטתו של עובד חדש שאינו בן משפחה נוספים גורמים שמייחדים את העבודה עם בני משפחה. אציין להלן שלש שאלות שמאפיינות שלב זה בחיי העסק.

אציין להלן שלש שאלות שמאפיינות שלב זה בחיי העסק.

האם להשתלב בעסק המשפחתי כמקום עבודה ראשון או שכדאי לעבוד לפני כן במסגרת חוץ משפחתית?

בנים ובנות של בעלי עסקים מתלבטים בשאלה האם להשתלב בעסק המשפחתי מיד עם סיום הלימודים או ההכשרה, או שכדאי לעבוד לפני כן במקום עבודה שאינו בבעלות משפחתם. ובכן, היתרון בהשתלבות בעסק המשפחתי כמקום עבודה ראשון הוא בכך שאין צורך לחפש עבודה בשוק העבודה התחרותי. החיסרון הוא שאם מתחילים לעבוד מיד בעסק המשפחתי, לא צוברים ניסיון בתנאי שוק עבודה "רגילים" ללא ההקלות או הקשיים שמאפיינים את העבודה בעסק משפחתי. דבר זה עלול לפגוע באופן התפקוד במקום העבודה בהמשך הדרך.   בכל מקרה בו בן או בת של המייסדים משתלבים בעסק המשפחתי, כדאי לבחון באופן רציונאלי את מהלך ההשתלבות ולבנות מסלול השתלבות שיעצים את היתרונות, הכישורים ופוטנציאל של הבן המשתלב ויקטין את החסרונות והקשיים. כמו כן, מתאים להתייחס לפני שילוב בן או בת בעסק המשפחתי, לנושאים הבאים: אילו כישורים טמונים בבן המשפחה ובאיזה תפקיד בעסק הם יגיעו לידי ביטוי באופן מיטבי? מה יהיה מקומו של מייסד העסק לאחר השתלבות הבן/הבת? כיצד ניתן יהיה לשמור על יחסי משפחה אוהבים לצד ניהול העסק באופן מקצועי?

מה עושים כאשר הבן / הבת אינם ``מספקים את הסחורה``?

הורים-מנהלים רבים מוכנים לשלם מחיר עסקי כבד על מנת שלא לפגוע ברגשות ילדיהם שלא הצליחו במשימה עסקית, שטעו טעות משמעותית או שאינם בעלי הידע ו/או הכישורים המתאימים לביצוע המשימה בה הם עוסקים בעבודה. היתרון של מצב זה עבור הילדים טמון באפשרות ללמוד מטעויות גם כאשר הן מאד משמעותיות ובעלות השלכות כלכליות מרחיקות לכת ללא חשש לפיטורין. החיסרון עבור העסק יכול להתבטא בפגיעה כלכלית, פגיעה  בשם הטוב של עסק ועוד.   יש לזכור שעסק קיים בראש ובראשונה על מנת לפרנס את המשפחה. במידה ושילוב הדור הבא בעסקי המשפחה מהווה ערך חשוב עבור המייסדים, יש לבנות תכנית פעולה שתשלב ערך זה במערך הערכים העסקי, כך שישמרו אינטרסים משפחתיים ועסקיים גם יחד.

מה עושים בנושא פער הדורות?

התפתחות מהירה של שיטות עבודה וניהול ותפיסות אישיות שמושפעות מהקשר גילי ותרבותי שונה מובילות באופן טבעי לכך שבני משפחה מן הדור השני יראו דברים באופן שונה מן האופן בו רואים אותו מקימי העסק המשפחתי. היתרון של מצב זה עבור העסק הוא, שתפיסות חדשות יכולות לאפשר השרדת, התפתחות וצמיחה של העסק. החיסרון הוא שהחדרת תפיסות חדשות באה לעיתים על חשבון דרכי עבודה שמבוססות על ניסיון חיים ולעיתים תכופות גם על חשבון האווירה המשפחתית הטובה.   על מנת שאפשר יהיה ליהנות מכל העולמות: לשמר את הרווחים שתורם לעסק הניסיון רב השנים של דור המייסדים ולהחדיר חידושים שיאפשרו לעסק להתפתח, יש ליצור אופן הידברות מתאים להקשבה ולפיתוח הסכמות. ליווי של גורם מקצועי שאינו מעורב רגשית יכול לתרום רבות לביצוע מהלך זה באופן מיטבי.   לסיכום, לעסקים משפחתיים יתרונות רבים ומגוונים. על מנת להינות מיתרונות אלו, יש לטפל באתגרים שעולים במהלך מעגל חייו של העסק המשפחתי באופן מקצועי, מתוכנן ומכוון ליעדים ולחזון משותפים לכל הפועלים במסגרתו.

הפוסט דילמות בניהול העסק המשפחתי – שילוב בין דורי הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
השתלבות דור צעיר של בני המשפחה בעסק משפחתי https://keidar.net/family-business/ Sat, 29 Jun 2019 13:20:52 +0000 https://keidar.net/?p=9310 מעבר ליתרונות החשובים והייחודיים של עסק משפחתי, נמצאים כמה אתגרים.

הפוסט השתלבות דור צעיר של בני המשפחה בעסק משפחתי הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
בעסק משפחתי עובדים ביחד בני משפחה, בני אותו דור או מספר דורות: יהיו אלה בן או בת זוג, אחים, ילדים, נכדים, מחותנים. להלן שלושה אתגרים שכדאי לשים לב אליהם כאשר בן משפחה מצטרף לעסק. 

האם להשתלב בעסק המשפחתי כמקום עבודה ראשון או שכדאי לעבוד לפני כן במסגרת שאינה העסק המשפחתי?

בנים ובנות של בעלי עסקים מתלבטים בשאלה האם להשתלב בעסק המשפחתי מיד עם סיום הלימודים או ההכשרה, או שכדאי לעבוד לפני כן במקום עבודה שאינו בבעלות משפחתם.

ובכן, הדעות בנושא זה נחלקות.

היתרונות בהשתלבות בעסק המשפחתי כמקום עבודה ראשון הם בכך שאין צורך לחפש עבודה בשוק העבודה התחרותי. פעמים רבות בנים ובנות של בעלי עסקים כבר מגיעים עם ידע מפותח על העסק ויכולים לתרום לפעילות העסקית כבר בשלב מוקדם.

מאידך, אם מתחילים לעבוד בעסק המשפחתי כמשרה ראשונה יש לכך מספר משמעויות פחות מקדמות: הבן המצטרף לא צובר ניסיון בתנאי שוק עבודה "רגילים" ללא ההקלות או הקשיים שמאפיינים את העבודה בעסק משפחתי, דבר שעשוי לפגוע בבגרות התעסוקתית שלו. בנוסף, הבן או הבת אינם מביאים עמם ערך מוסף שצברו בעסקים האחרים שאפשר יהיה לנצל ולמנף בעסק המשפחתי.

בכל מקרה, כפי שנכון לעשות עם כל עובד חדש שמצטרף לעסק, כדאי לבנות תכנית השתלבות שיעצים את היתרונות, הכישורים ופוטנציאל של הבן או הבת המשתלבים ויקטין את הקשיים.

אחד האתגרים המוכרים בעבודת בן משפחה בעסק הוא היעדר הגדרת תפקיד. חשוב לעמוד על נקודה זו ולנסות לייצור הגדרת תפקיד ברורה שתאפשר לכוונן את הציפיות של כל השותפים למיזם המשפחתי וגם להגדיר כלפי עובדים שאינם בני משפחה מהו תפקידו של בן המשפחה המצטרף.

לפני שילוב בן או בת בעסק המשפחתי, כדאי להעריך אילו כישורים הם מביאים עמם ובאיזה תפקיד בעסק הם יוכלו לתרום ולהתפתח באופן מיטבי? כיצד תשפיע הצטרפותו של בן המשפחה החדש על תפקידם של בני המשפחה האחרים? ומהם הצעדים שכדאי לנקוט שיאפשרו לשמור על יחסי משפחה אוהבים לצד עבודה משותפת וקרובה?

מה עושים לטובת שילוב מיטבי של דור חדש בעסק?

הורים-מנהלים רבים מוכנים לשלם מחיר כבד כדי לא לפגוע ברגשות ילדיהם, להבליג ולאפשר זמן ללמידה של משימות עסקיות, גם כאשר הדבר כרוך בעלות כלכלית או מיתוגית בעסק. עסק אמור לפרנס את הדור המכהן ואת הדור המצטרף. עסקים משפחתיים מאופיינים בשאיפה להעביר את העסק בבוא העת לדור הבא מתוך המשפחה.

על מנת שתהליך ההמשכיות ייעשה בצורה שפוגעת במידה מינימלית בהישגים הכלכליים ועל מנת שתתאפשר צמיחה והתפתחות כתוצאה מהצטרפות "דם חדש" הספרות המחקרית ממליצה לעמוד לצד המצטרפים, להוות מודל, להיות קשובים, להדריך, לחזק לעשות את המירב לטובת שמירה על אינטרסים משפחתיים וכלכליים גם יחד.

דורות X;Y;Z; עובדים ביחד

התפתחות מהירה של שיטות עבודה וניהול ותפיסות אישיות שמושפעות מהקשר גילי ותרבותי שונה מובילות באופן טבעי לכך שבני משפחה מדורות שונים רואים ומפרשים דברים באופן שונה. תפיסות חדשות יכולות לאפשר הישרדות, התפתחות וצמיחה של העסק בשוק משתנה במהירות כפי שאנחנו חווים בעשורים האחרונים.

בעת שמאמצים תפיסות חדשות חשוב לבחון את המפגש שלהן עם דרכי עבודה מסורתיות של העסק, המבוססות על ניסיון חיים ומומחיות כדי לאמץ את הדברים הטובים מן החדש ומן הישן.   על מנת שאפשר יהיה ליהנות מכל העולמות: לשמר את הרווחים שתורם לעסק הניסיון רב השנים של דור המייסדים, הקשרים העסקיים, המוניטין וגם לשלב חידושים שיאפשרו לעסק להתפתח, חשוב לפנות זמן להידברות, להקשבה ולפיתוח הסכמות.

ליווי של גורם מקצועי שאינו מעורב רגשית במשפחה, יכול לתרום רבות לביצוע מהלך זה באופן מיטבי.

לעסקים משפחתיים יתרונות רבים ומגוונים. על מנת להינות מיתרונות אלו, יש לטפל באתגרים שעולים במהלך מעגל חייו של העסק המשפחתי באופן מקצועי, מתוכנן ומכוון ליעדים ולחזון משותפים לכל הפועלים במסגרתו.

הפוסט השתלבות דור צעיר של בני המשפחה בעסק משפחתי הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
8 טיפים להצלחה בעסק https://keidar.net/8-%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%94%d7%a6%d7%9c%d7%97%d7%94-%d7%91%d7%a2%d7%a1%d7%a7/ Fri, 28 Jun 2019 10:32:48 +0000 https://keidar.net/?p=9363 כדאי שנזכור שהצלחה היא דבר יחסי, שנקבע על ידי החברה

הפוסט 8 טיפים להצלחה בעסק הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

מהי הצלחה?
כדאי שנזכור שהצלחה היא דבר יחסי, שנקבע במידה רבה על ידי החברה שבה אנו חיים. משם אנחנו גוזרים את השאיפות שלנו, את השיפוטים שלנו לגבי מה שנחשב להצלחה ומה שאינו מספיק טוב, לגבי עצמנו ולגבי הסובבים אותנו.
על מנת שדבר ייחשב להצלחה הוא צריך להיות משהו שדרש מאיתנו מאמץ וקידם אותנו מנקודה מסויימת לשלב הבא, לרמת הישגים גבוהה יותר.

מדוע אנחנו לא מצליחים כל הזמן?
על מנת להצליח, צריך לרצות להצליח, צריך שההצלחה תהיה מאד חשובה לנו. כאשר בודקים את סולם הערכים של אנשים שאינם מצליחים במידה שבה הם רוצים להצליח, מגלים פעמים רבות שהצלחה יכולה לבוא על חשבון דברים אחרים שהם יותר חשובים להם. לדוגמא, חוקרת באוניברסיטת סטנפורד שנחשבה כמישהי שמשלבת באופן מצוין הצלחה אקדמית וחיי משפחה נשאלה לגבי הצלחתה וזו הייתה תשובתה:
"זה קודם כל עניין של סדרי עדיפויות. אני שמה במקום האחרון: פעילויות פנאי, שינה, מנוחה, ספורט, חברים ובמקום הראשון את העבודה ואת המשפחה.

וכעת לשמונה טיפים להצלחה:

עסקו בדברים שאתם מוכשרים בהם

הסיכויים להצליח בתחום שבו יש לנו כישרון טבעי הוא גבוה הרבה יותר.

פתחו כלים אפקטיביים להתמודדות עם כשלונות

בדרך לכל הצלחה יש כשלונות. אם הכשלונות יפילו אתכם, לא תוכלו להמשיך בדרך עד שתגיעו להצלחה. לימדו דרכים לפירוש אפקטיבי של אירועים, שיסייעו לכם ללמוד את מה שנחוץ ללמוד מהכישלון, לנהל רגשות שליליים כך שיצרכו פחות ופחות מזמנכם ולהתקדם לכיוון יעדי ההצלחה שלכם.

יעדים, יעדים, יעדים

אי אפשר להצליח מבלי להגדיר מהי הצלחה עבורכם. עצרו כל תקופה והקצו זמן לקביעת יעדים (לשנה, לחודש, לשבוע, ליום הקרוב – לפי מה שרלוונטי עבורכם). רשמו את היעדים לפניכם

חשוב להתמיד!

הצלחה אמיתית תלויה בהתמדה בתחום מסוים לטווח ארוך. התמדה תאפשר לכם לפתח מיומנויות, קשרים, כישורים, ידע וכל מה שנדרש בשביל להצליח בתחום בו אתם שואפים להצליח. היעדר התמדה הוא סיבה מרכזית לכך שאנשים בעלי כישרון אינם מצליחים.

קשרים

רשת הקשרים העסקית שלכם תשפיע במידה רבה על הצלחתכם. השקיעו בבניית רשת קשרים שיכולה לקדם אתכם. הרחיבו את רשת הקשרים הקיימת שלכם והוסיפו עליה אנשים שיכולים לחבר אתכם ללקוחות טובים, למקורות מידע מצוינים. היקשרו לאנשים מצליחים, אופטימיים שיוכלו לעזור לכם להתקדם

פעלתנות

על מנת להתקדם צריך להיות בעשייה מתמדת. כל צעד שאנו מבצעים מקדם אותנו לצעד הבא ובסופו של דבר להשגת היעדים שלנו. הדברים נראים באופן מסוים מן הכיסא ליד המחשב ובאופן אחר כאשר אנו מבצעים פעולות ו…מתקדמים. כל פעולה מלמדת אותנו דבר חדש ומאפשרת לנו להמשיך ולבנות את ההצלחה שלנו.

אחריות אישית

לקיחת אחריות אישית על גורלנו והצלחתנו מקורה בהבנה שאנו מבינים כאנשים בוגרים, והיא, שכל אדם חי את חייו ומה שלא נעשה עבור עצמנו – לא ייעשה.

הנאה

מכיוון שכדי להצליח בתחום מסוים אנו נדרשים להשקיע בו זמן ומשאבים מרובים, חשוב שנקדיש זמן להנאה מהעשייה וההצלחות שלנו לאורך הדרך. פרגנו לעצמכם! חגגו הצלחות! תגמלו את עצמכם על המאמץ שאתם משקיעים. באופן כזה, הדרך שאתם עושים תהיה מהנה ואיכות היומיום שלכם תהיה גבוהה יותר.

לסיכום, הצלחה אינה "נופלת אלינו מן השמיים". כדי להצליח צריך לעבוד. הכללים לעיל יכולים לכוון אתכם היכן להשקיע את המאמצים שלכם כדי להגדיל את הסיכויים להצליח

הפוסט 8 טיפים להצלחה בעסק הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
שיתוף חברים לעבודה בעניינים אישיים https://keidar.net/%d7%a9%d7%99%d7%aa%d7%95%d7%a3-%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93%d7%94-%d7%91%d7%a2%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%99%d7%99%d7%9d/ Fri, 28 Jun 2019 10:19:09 +0000 https://keidar.net/?p=9356 רבים מאיתנו שוהים מרבית שעות היום שלנו בעבודה. הצורך החברתי שלנו מכתיב יצירת קשרים שהם מעבר לקשרי עבודה עם הקולגות שלנו.

הפוסט שיתוף חברים לעבודה בעניינים אישיים הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

רבים מאיתנו שוהים מרבית שעות היום שלנו בעבודה. הצורך החברתי שלנו מכתיב יצירת קשרים שהם מעבר לקשרי עבודה עם הקולגות שלנו.
מחד, היכן ניצור קשרים אם לא במקום העבודה, בו אנו מבלים רבות משעותינו? מאידך, כדאי שנשים לב לתרומה ולנזק של הפוטנציאלי שטמונים בחברויות אלה, ובמיוחד בפן החברות הכולל שיתוף במידע אישי.
כמו כל נושא אנושי, שאלה זו מורכבת ממשתנים רבים והתשובה לשאלה אינה פשוטה. עם זאת, ניתן לומר במידה רבה של ודאות: שיתפת חבר לעבודה בקשיים אישיים / משפחתיים / קשיים בקשר עם עובדים אחרים במקום העבודה? מידע זה מצוי כעת בידי אותו אדם והוא יכול להשתמש בו בכל עת. לעיתים הזמנים בהם הוא יבחר להשתמש במידע שעומד כעת לרשותו לא יפעלו לטובתך. זאת עם או ללא כוונה רעה.

אנו משתפים חברים לעבודה במידע אישי במקרים רבים: כאשר יש לנו צורך באוזן קשבת, כאשר אנו חשים מצוקה, כאשר אנו שואפים שיכירו אותנו "כפי שאנו", כשאנו רוצים להתלונן על הבוס או אדם אחר במקום העבודה, ועוד. אלו הם צרכים אישיותיים שלנו שבדרך כלל לוקחים בחשבון את הרווח שנחווה מן השיתוף בטווח הקצר: הקלה מעצם הדיבור, תחושה שמבינים אותנו, תחושת קרבה, תחושת העמקה במערכות היחסים שלנו בעבודה, לפעמים נקבל עצה טובה מבעל ניסיון ועוד.

אם נפנה את תשומת ליבנו להשפעות לטווח הארוך שעלולות להיות לשיתוף במידע אישי, נמצא שישנן תוצאות נוספות שכדאי לקחת בחשבון: אם שיתפנו במצוקה, בקושי בהתמודדות עם אנשים ומצבים בעבודה ומחוצה לה, בתכונות אישיות או במאפיינים אישיים שאינם מקובלים חברתית, ייתכן שבמצבים עתידיים כאשר תעמוד בפנינו אפשרות להתקדם בעבודה או במצבים של קונפליקט המידע ישמש נגדנו.
מסיבה זו מומלץ לשקול היטב את הטווח המלא של התוצאות העתידיות האפשריות כתוצאה משיתוף במידע האישי. לפני שיתוף חשוב – האם המידע שאתה חולק עם חבר לעבודה עלול לשמש נגדך בעתיד?

הפוסט שיתוף חברים לעבודה בעניינים אישיים הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
אסטרטגיות להתקדמות בעבודה https://keidar.net/%d7%90%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%98%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%a7%d7%93%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93%d7%94/ Fri, 28 Jun 2019 10:15:38 +0000 https://keidar.net/?p=9354 אנו נתקלים במצבים כאלה בעבודה מדי יום. מה עומד בבסיסם?

הפוסט אסטרטגיות להתקדמות בעבודה הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

…"אני לא מבין מדוע אני לא מתקדם יותר! אני בעל ידע מדהים, איש מקצוע מעולה, מדוע לא מגיעים מקדמים אותי?
…"אני עובדת מעולה, המתחרה שלי לעלייה בדרגה רק מדבר, אבל הבוס בטוח שהוא זה שעושה את כל העבודה ולכן החליט לקדם אותו ואני נשארת מאחור".
אנו נתקלים במצבים כאלה בעבודה מדי יום. מה עומד בבסיסם?
ובכן, יש לשים לב שלהיות "עובד טוב" זה לא מספיק בשביל להתקדם בעבודה. בעבודה מתקיימים בד בבד שלשה ממדים עיקריים:

הממד המקצועי.
הממד השיווקי.
הממד הבינאישי.

הממד המקצועי

מתייחס לאיכות העבודה שאתם עושים. עד כמה אתם מקדמים את הפרויקטים ואת מקום העבודה? עד כמה העבודה שאתם עושים עומדת בקריטריונים שמגדירים מצוינות והצלחה במקום העבודה?
בהקשר זה המפתח להתקדמות הוא לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר כמיטב יכולתכם.

בממד המקצועי כל אחד פועל על פי כישוריו והמוטיבציה האישית המאפיינת אותו. אין לשכוח שמידת ההצלחה בעבודה נקבעת לא פחות גם בשני ממדים נוספים.

הממד השיווקי

מתייחס למה שהקולגות והמנהלים שלכם יודעים וחושבים על מה שאתם עושים בעבודה. עד כמה אתם משתפים ומספרים לקולגות ולמנהלים על הצלחות ופריצות דרך בעבודה? מה האנשים בעבודה יודעים עליכם מבחינה מקצועית? מה הדימוי אצל הקולגות והמנהלים שלכם בקשר לאיכות העבודה שלכם?
בהקשר זה המפתח להצלחה הוא לספר על הצלחותיכם לכל מי שחשוב שידע עליהן: הממונים עליכם אם אתם שכירים, קולגות, מתחרים.

אנשים רבים לא מספרים על הצלחותיהם: "לספר על הצלחותי" זה מאד לא צנוע", "מי שצריך – יודע" הן שתי סיבות בולטות שמניעות אנשים להימנע משיווק עצמי. העובדות בשטח מראות שבמקרים רבים: עשית ולא סיפרת – לא עשית.

הממד הבינאישי

מתייחס לאופן הפעולה ולתדמית שלכם מבחינת יחסי אנוש. מה התפקיד שלכם במרקם החברתי במקום העבודה?
המפתח להצלחה בתחום זה הוא לגרום להרגשה טובה של אנשים סביבכם (קולגות וממונים) ולא להסתמן כאיום.

מאמר קצר זה אתייחס לשני משתנים: זמינות ופירגון.
האם אתה זמין לפניות ובקשות? האם אתה מפרגן לאנשים שעובדים איתך? גם בממד הבינאישי אנשים רבים מהססים לפעול באופן שיוביל אותם להצלחה. גם כאן התירוצים רבים ומגוונים. הבולטים ביניהם: "ללקק?", "להתחנף"? – זה לא אני. להיות זמין? מה אני "פראייר?"
מסתבר שאם תהיה זמין לממונים עליך (אך גם יודע להציב גבולות כשצריך), הם אכן יפנו אליך יותר ומבחינה מעמדית תבלוט מעל אחרים. התדמית שלך תהיה של מישהו שאפשר לפנות אליו, שאפשר לסמוך עליו.

למה להחמיא לממונים? כל אחד אוהב התייחסות חיובית. כל אדם נוטה לחזור למקומות בם הוא מרגיש טוב, מקומות בהם הוא מקבל חיזוק חיובי. גם מנהלים.

לסיכום:
אם אתה מקצועי מאד אבל לא משווק את הצלחותיך – אתה פוגע בסיכוייך להתקדם.
אם אתה לא מקצועי אבל התדמית שלך בעיני כולם טובה – התדמית תפעל לטובתך.
אם אתה איש מקצוע מעולה אבל מה- לא "פראייר" ובטח אף פעם לא מחמיא לאחרים – אתה לא פועל באסטרטגיה שתקדם אותך בעבודה.

הפוסט אסטרטגיות להתקדמות בעבודה הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
עסק משפחתי – משחקי התפקידים https://keidar.net/%d7%a2%d7%a1%d7%a7-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%aa%d7%99-%d7%97%d7%9c%d7%95%d7%a7%d7%aa-%d7%94%d7%aa%d7%a4%d7%a7%d7%99%d7%93%d7%99%d7%9d/ Fri, 28 Jun 2019 08:01:41 +0000 https://keidar.net/?p=9342 מעבר ליתרונות החשובים והייחודיים של עסק משפחתי, נמצאים כמה אתגרים. סבל שנובע מרגשות חזקים כגון עלבון, כעס, לעג,

הפוסט עסק משפחתי – משחקי התפקידים הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

מעבר ליתרונות החשובים והייחודיים של עסק משפחתי, נמצאים גם אתגרים ייחודיים. רגשות עוצמתיים כגון אהבה, הערצה, עלבון, כעס, לעג, תסכול, דאגה המאפיינים את המשפחה נמצאים גם בעסק ומשפיעים על  האווירה, על הרצון לעבוד ביחד, על המסירות על היכולת להפיק את המרב מהעסק המשפחתי.

בעסק משפחתי, שבמהותו מושתת על שותפות בין בני זוג, אחים, הורים וילדים, ונכדים בכל יום עבודה מתבצעות פעולות שמערבות מספר בני משפחה. במאמר קצר זה ברצוני להתייחס להיבט המשפחתי ולאופן בו הוא בא לידי ביטוי בעסק.

בעסקים משפחתיים, אנשים מביאים עמם לעבודה את ה"תפקיד" המשפחתי אותו הם "משחקים" בבית.

האב המכובד

הילדה שאי אפשר לסמוך עליה

הילדה הטובה שתעשה כל מה שנדרש כדי לרצות את ההורים

האם המגוננת

האח הבכור

הבן שמנסה לקבל הכרה בכישוריו והערכה מאביו

הבן השובב שאי אפשר לסמוך עליו

ועוד

השונות בין כללי המשחק בעולם העסקים לכללי המשחק במשפחה יוצרת את העניין והמורכבות המאפיינים עסקים משפחתיים. בעסק משפחתי מתקיימים זה לצד זה אינטרסים כלכליים לצד אינטרסים שאינם כלכליים.

מטרתו המרכזית של עסק היא לפרנס. המדד המרכזי להצלחה יהיה מדד כספי.

מה יוצר משפחה מוצלחת?

עסקים משפחתיים הם "יצור" שונה מעסקים שאינם משפחתיים, בעל כללי משחק שונים, שפה שונה, בעוד נפוטיזם נחשב לעבירה על החוק בחברות ציבוריות, בחברה המשפחתית זהו ביטוי טבעי של אהבה והעדפה לקרובי משפחה.

שלשה מוטיבים מרכזיים עומדים בלב עבודתו של היועץ הארגוני בעסק המשפחתי:

ניהול על פי קריטריונים מקצועיים

רווחיות, יעדים, מדדים, חלוקת תפקידים, תהליכי עבודה, ניהול ובקרה מיטביים וכד'. בנושא זה דומה הטיפול בעסק משפחתי לטיפול בכל עסק אחר.

חלוקת העבודה

על פי תחומי כישרון ולא רק על פי תפקיד בהקשר המשפחתי (ראה/י לעיל). בנושא זה תפקידו של היועץ לסייע לכל בן משפחה לזהות את תחומי הכישרון האישיים שלו וליצור מרחב, שיאפשר לאלו לבוא לידי ביטוי, גם כשאינם קשורים לתפקיד האופייני לו במשפחה.

שילוב בין דורי

עסק משפחתי מצליח, שקיים שנים רבות, יגיע לשלב בו יש צורך לשנות את מאזן הנשיאה בעול העבודה והניהול בין הדור המייסד לדור הממשיך. תהליך זה הינו תהליך מורכב מבחינה עובדתית ורגשית וכדאי שייעשה בליווי מומחה שייצור את המרחב הנכון לדיאלוג שיביא לתוצאה שתשביע את רצון שני הדורות.

נמאס לכם? אתם רוצים לפתור את הבעיות שנוצרו בעסק המשפחתי שלכם? פנו אלי ואעזור לכם

הפוסט עסק משפחתי – משחקי התפקידים הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>
האם מתאים לך להיות עצמאי? https://keidar.net/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%9e%d7%aa%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%90%d7%99/ Thu, 27 Jun 2019 13:27:10 +0000 https://keidar.net/?p=9314 אנשים רבים חולמים להקים עסק עצמאי. כשמשתחררים מהצבא, לאחר מספר שנות עבודה כשכיר, כל זמן יכול להיראות ליזם כזמן מתאים להקים את העסק שלו.

הפוסט האם מתאים לך להיות עצמאי? הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>

אנשים רבים חולמים להקים עסק עצמאי. כשמשתחררים מהצבא, לאחר מספר שנות עבודה כשכיר, כל זמן יכול להיראות ליזם כזמן מתאים להקים את העסק שלו. להגשים חלום: אני לא אוהב שאומרים לי מה לעשות, אני לא איש של מסגרות, זה לא הוגן שהבעלים מקבלים הרבה כסף על העבודה שלי ואני רואה רק את הפירורים, תמיד חלמתי שיהיה לי עסק משלי, מה שאני מציע עדיין לא קיים – אלו הם משפטים ששומעים מיזמים שהחליטו להקים עסק, להפוך למעסיקים של עצמם.כדי לקבל החלטה שקולה, כדאי לבחון כמה שיותר צדדים והשלכות של ההחלטה להפוך לעצמאי, וזאת על מנת להפחית את מספר ההפתעות שיחכו ליזם כבר בתחילת הדרך.

חלק ראשון - שאלות בסיס

השאלה הראשונה שכדאי שהיזם הפוטנציאלי ישאל את עצמו היא, האם התחום בו הוא הולך לעסוק מביא לידי ביטוי את הכישרון ואת הערכים המרכזיים שלו. כישרון של היזם מהווה את הבסיס לעסק שלו.
במילים אחרות, מה הכישרון שמאפיין אותך שהעסק שלך יביא לידי ביטוי?

השאלה השניה היא, היום, כשהשוק מוצף במוצרים ושירותים, מהו הייחוד של הדבר שאתה מציע? מהו הדבר שימשוך את הלקוחות לקנות דווקא אצלך. במונחים מקצועיים התשובה לשאלה זו מגדירה את הבידול שלך מאחרים.
במילים אחרות, מה הייחוד והשוני של מה שאת/ה מציע ממה שכבר קיים בשוק?

השאלה השלישית, שאינה דווקא שלישית בחשיבותה, היא כיצד ולמי העסק שאתה מקים נחוץ. האם הוא עוזר לפתור בעיה? נותן מענה לצורך שעדיין לא ידוע שהוא קיים שמטריד ו/או מעסיק אנשים רבים?
במילים אחרות, למי השירות או המוצר שאת/ה מציע/ה נחוץ ואיזו בעיה/מצוקה הוא פותר?

השאלה הרביעית היא האם יש לכם או שאתם יכולים לגייס את המשאבים הנחוצים לשם הגשמת חלומכם באופן שהוא לא יהפוך לסיוט?
במילים אחרות, יש לכם כסף בבנק? משקיע? אפשרות לקחת הלוואה שתוכלו להחזיר בתנאים סבירים?

השאלה החמישית היא אולי שאלת בונוס: מהי הגישה של הסביבה שלכם לרצון שלכם להקים עסק?
במילים אחרות, יש לכם תמיכה? עידוד?
זוהי שאלת בונוס מפני שיזמים רבים שמקימים עסק מקימים אותו עם או בלי תמיכה מסביבתם.

אם המוצר או השירות שאתם שואפים להציע הוא נחוץ, אתם מאד מוכשרים בתחום הזה והמוצר שונה ומיוחד ממוצרים דומים בתחום – זוהי התחלה טובה. יש לכם משאבים ותמיכה – מ צ ו י ן!

חלק שני - מאפיינים ייחודיים של עבודת בעל העסק העצמאי

במה שונה מעבודתו של בעל העסק העצמאי מזו של השכיר? האם אופי כזה של עבודה מתאים לכם?

1. העצמאי אחראי באופן בלעדי להקמה, מימון ותפעול של העסק שלו.

2. העצמאי אחראי למיתוג, בידול, שיווק, קידום ופיתוח העסק.

3. העצמאי אחראי באופן בלעדי לכך שהעסק ינוהל ברמה גבוהה, לפחות כמקובל בשוק.

4. העצמאי אחראי להביא את הלקוח הבא, הפרויקט הבא, את המוצר הבא – שיצדיקו את המשך קיומו של העסק.

אם לקיחת אחריות על כל התחומים הנ"ל אינה מרתיעה אתכם ואולי אפילו מסקרנת ומושכת, עליתם מדרגה נוספת בכיוון תשובה חיובית על השאלה האם מתאים לכם להיות בעלי עסק משלכם.

חלק שלישי - האם יש לכם את התכונות הנדרשות מבעל עסק עצמאי?

האם אתם חרוצים? נחושים? מאופיינים בהתמדה חסרת פשרות?

אם כן, צאו לדרך ושיהיה בהצלחה!

הפוסט האם מתאים לך להיות עצמאי? הופיע לראשונה ב-דינה קידר.

]]>